De economische crisis heeft de populaire familiebestemming [R543R, Alpbachtal Seenland] in Tirol kennelijk op een briljant budgetidee gebracht: een gratis skipas voor kinderen tot en met 15 jaar.

Alle kinderen geboren vanaf 1994 skiën onder begeleiding van hun ouders geheel kostenloos als een van de ouders een vijf- of zesdaagse skipas aanschaft. Deze aanbieding geldt voor maximaal twee kinderen; voor elk extra kind betaal je het normale kindertarief. Daarmee bespaar je 78 euro per kind. Deze aanbieding geldt in twee periodes van het winterskiseizoen: van 19 december 2009 tot 8 januari 2010 en vanaf 6 februari 2010.

De aanbieding geldt als je in het bezit bent van de Alpbach Seenland Card, een speciale kortingskaart aan waarmee je meer voordeel kunt halen uit je wintersportvakantie. Kinderen skiën gratis bij de oefenliften in Kramsach/Alpbachtal, vanaf 15 jaar kosten de sleepliften één euro per uur. Je kunt ermee ook gratis fakkel- en sneeuwschoenwandeltochten maken, zwemmen, schaatsen en rodelen. De pas verschaft je ook korting op verschillende prijzen voor activiteiten in het gebied.

Het gebied Alpbach Seenland is een echte familiebestemming met 52 kilometer goed geprepareerde pistes en hoogtes tussen de 600 meter en 2000 meter. Het skigebied kreeg vorige jaar in de ADAC Skiguide de beste vermelding in de categorie ‘Klein & Fijn'. En Skiresort International vond dit gebied de beste in zijn soort.  Alpbachtal is een sneeuwzeker gebied, getuige de sneeuwval die er al vroeg in het seizoen is gevallen.

Meer informatie