This lift will carry eight cabins each seating eight people and 54 x six-seater chairs, all installed along the same lift cable.

The project will bring greater speed and comfort for skiers and boarders as the new lifts will provide better access for beginners, especially children and the disabled.
Queues should be a thing of the past with an hourly passenger flow of 2400 people (as opposed to 450 for the former cable car).

The changes also mean better lift access to the Etale massif and the Merdassier area with redesigned ski runs right back to the resort centre. There will be a total of four extra runs leading back to the village, which will benefit from a large artificial snow network (43 snow canons over 15 hectares), thanks to the construction of a retention dam. Those who love the contours of l'Etale's natural terrain will still find fantastic off-piste area there.

The new lifts should provide a more environmentally friendly aspect as it has been designed to fit in with its surroundings. The departure station (where the building that houses the lift pass sales outlets and lockers will be located) will be partially underground, and the architecture used will respect the Savoyard style.