Engelberg

by: Lisa Stråhland - Sep 11, 2013

 • Overall Rating 5
 • Family Friendly 4
 • All-Mtn. Terrain 5
 • Terrain Park 5
 • Nightlife 4

  Pros: Afterski, puder, maten

  Cons: Inget

  Recommended For: Singles, Family Friendly, Empty Nesters


Full review

Unna dig en skidsemester till Engelberg i år, kan verkligen rekommendera det efter förra årets perfekta resa. Vi hade det så himla härligt i Engelberg, vi var två par som åkte dit i januari och solen var med oss hela veckan! Nedfarterna är magiska och pudret i backarna var det bästa vi hade åkt i tidigare. Vi bodde på ett hotell som heter Hoheneck som var jättecharmigt, inte något superdesignat boutiquehotell utan ett klassiskt härligt alphotell i Schweizisk anda. Kan verkligen rekommendera det om ni funderar på att leta boende, här har ni länken: http://hotelhoheneck.com/

Vad man kan säga mer om Engelberg är att det är mer och mer svenskar som tar sig hit på skidsemestrar och tillsammans med de lokala åkarna så blir det egentligen aldrig riktigt hetsigt i lifter och pister, lyckas du dessutom boka in dig på en kortvecka så kommer du ha det mesta för dig själv, vilket är ett stort plus jämfört med andra skidorter i alperna som har blivit överfulla av turister och backarna blir snabbt uppkörda. Afterski´n måste också nämnas som något av det bättre, just det hotellet vi bodde på hade svenska band som spelade vilket var otroligt kul när de drog igång en svensk låt vi kunde sjunga med till ! Maten likaså, bäst var den på hotellet. Kanske beror på att de hade svenska kockar? =)

Kan verkligen rekommendera Engelberg för alla typer av skidåkare vare sig om du åker med familjen, ensam eller kompisgänget!

Advertisement

Advertisement